Telecí játra na tymiánu
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Játra telecí |
500 g |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a obalíme v opepřené hladké mouce.
- Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, vložíme připravená játra, opečeme je po obou stranách a vyjmeme.
- Do výpeku přidáme kapary, tymián, citronovou šťávu a přilijeme smetanu a víno. Vše osolíme, opepříme a chvíli podusíme do zhoustnutí.