Telecí játra na tymiánu

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Játra telecí 500 g
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a obalíme v opepřené hladké mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, vložíme připravená játra, opečeme je po obou stranách a vyjmeme.
  3. Do výpeku přidáme kapary, tymián, citronovou šťávu a přilijeme smetanu a víno. Vše osolíme, opepříme a chvíli podusíme do zhoustnutí.