Rýžová polévka s kaštany

Ingredience


Cibule 1 ks
Kaštany jedlé 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rýže loupaná 60 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vývar z hovězích kostí 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na poloviční dávce másla zpěníme omytou rýži, přilijeme vývar (nejlépe ze Schwyzu – viz samostatný recept), k tomu přidáme očištěné kaštany a vaříme 20 minut.
  2. Na druhé polovině másla mezitím zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou před podáváním naservírujeme do talířů.
  3. Na každou porci nasypeme strouhaný sýr a sekanou pažitku. Případně ještě podle chuti dokořeníme pepřem a solí.