Rýžová polévka s kaštany
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kaštany jedlé |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vývar z hovězích kostí |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na poloviční dávce másla zpěníme omytou rýži, přilijeme vývar (nejlépe ze Schwyzu – viz samostatný recept), k tomu přidáme očištěné kaštany a vaříme 20 minut.
- Na druhé polovině másla mezitím zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou před podáváním naservírujeme do talířů.
- Na každou porci nasypeme strouhaný sýr a sekanou pažitku. Případně ještě podle chuti dokořeníme pepřem a solí.