Míchaná vejce s lososem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Losos uzený |
230 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Když se na másle, které rozpustíme ve velké pánvi, začne tvořit pěna, přilijeme vejce, necháme chvíli prohřát a když začnou tuhnout, obracíme po kouskách obracečkou nebo pomalu mícháme vařečkou a než ztuhnou zcela, přimícháme do nich kousky uzeného lososa, nakrájené bylinky a smetanu ke šlehání. Opatrně mícháme a odstavíme ve chvíli, kdy ještě nejsou vejce úplně tuhá.
- Opečeme nasucho po obou stranách žemle, které jsme vodorovně rozpůlili, dle chuti namažeme máslem a na každý talíř připravíme 2 půlky žemle, poklademe míchanými vejci s lososem, dle chuti osolíme, opepříme, nazdobíme klínky citronu, snítkami petrželky a ještě teplé servírujeme.