Míchaná vejce s lososem

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Losos uzený 230 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Když se na másle, které rozpustíme ve velké pánvi, začne tvořit pěna, přilijeme vejce, necháme chvíli prohřát a když začnou tuhnout, obracíme po kouskách obracečkou nebo pomalu mícháme vařečkou a než ztuhnou zcela, přimícháme do nich kousky uzeného lososa, nakrájené bylinky a smetanu ke šlehání. Opatrně mícháme a odstavíme ve chvíli, kdy ještě nejsou vejce úplně tuhá.
  2. Opečeme nasucho po obou stranách žemle, které jsme vodorovně rozpůlili, dle chuti namažeme máslem a na každý talíř připravíme 2 půlky žemle, poklademe míchanými vejci s lososem, dle chuti osolíme, opepříme, nazdobíme klínky citronu, snítkami petrželky a ještě teplé servírujeme.