Opékaný uzený losos

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hořčice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 kávová lžička
Ocet Sherry 2 kávová lžička
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 120 g
Salát ledový 120 g
Losos uzený 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sporáku rozehřejeme žebrovanou plotýnku na vysokou teplotu, když se z ní skoro začíná kouřit, opékáme na ní asi 2–3 minuty z každé strany plátky lososa, složené na harmoniku, vypadající tedy spíš jako závitky.
  2. Důkladně promícháme hořčici, kopr, ocet, česnek, pepř, sůl, pak postupně všleháme olivový olej a máme připravenou chutnou zálivku.
  3. Na talíře si rozložíme salátové listy, pokapeme polovinou zálivky, pak na ně položíme plátky lososa a ty pokapeme zbývající zálivkou, obložíme plátky citronu, třešňovými rajčaty, snítkami petrželky, ozdobíme koprem a můžeme servírovat.