Opékaný uzený losos
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
2 kávová lžička |
Ocet Sherry |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
120 g |
Salát ledový |
120 g |
Losos uzený |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sporáku rozehřejeme žebrovanou plotýnku na vysokou teplotu, když se z ní skoro začíná kouřit, opékáme na ní asi 2–3 minuty z každé strany plátky lososa, složené na harmoniku, vypadající tedy spíš jako závitky.
- Důkladně promícháme hořčici, kopr, ocet, česnek, pepř, sůl, pak postupně všleháme olivový olej a máme připravenou chutnou zálivku.
- Na talíře si rozložíme salátové listy, pokapeme polovinou zálivky, pak na ně položíme plátky lososa a ty pokapeme zbývající zálivkou, obložíme plátky citronu, třešňovými rajčaty, snítkami petrželky, ozdobíme koprem a můžeme servírovat.