Zapražená moučná polévka z Basileje

Ingredience


Chléb konzumní 150 g
Cibule 500 g
Hovězí vývar základní 3 l
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Víno červené 0.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nadrobno nakrájenou cibuli na másle osmažíme dozlatova, nasypeme mouku a odstavíme z ohně.
  2. Zalijeme vínem a vývarem, promícháme a vaříme na mírném plameni asi hodinu. Nakonec ji okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  3. Na oleji osmažené plátky chleba vložíme na dno polévkové mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou.