Zapražená moučná polévka z Basileje
Ingredience
Chléb konzumní |
150 g |
Cibule |
500 g |
Hovězí vývar základní |
3 l |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Víno červené |
0.2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nadrobno nakrájenou cibuli na másle osmažíme dozlatova, nasypeme mouku a odstavíme z ohně.
- Zalijeme vínem a vývarem, promícháme a vaříme na mírném plameni asi hodinu. Nakonec ji okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- Na oleji osmažené plátky chleba vložíme na dno polévkové mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou.