Hovězí guláš

Hovězí guláš - obrázek

Ingredience


Česnek 10 g
Cibule 400 g
Hovězí maso přední 750 g
Kmín celý 2 g
Majoránka 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 25 g
Tuk 120 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme.
  3. Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, přidáme pepř, kmín, rajčatový protlak, mírně podlijeme vodou a pod poklicí za občasného promíchání dusíme.
  4. Když maso částečně změkne, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou.
  5. Potom přidáme utřený česnek, majoránku a za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
  6. Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Nakonec guláš podle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme.