Vanilkový tvarohový krém
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 ks |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
250 g |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji, jinak se na pudinku vytvoří škraloup. Jakmile je pudink vlažný, vmícháme tvaroh a šlehačku. Metličkou nebo elektrickým šlehačem vyšleháme v lehký krém. Rozdělíme do skleněných pohárů či misek a ozdobíme ovocem.