Papriky smažené s česnekem a parmskou šunkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kapary 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 8 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky zbavené semeníku nakrájíme na proužky tlusté 1 cm.
  2. Proužky paprik vložíme do marinády z limetkové šťávy, česneku, kaparů, rozmarýnu a oleje. Dobře promícháme, překryjeme potravinářskou folií a hodinu marinujeme. Po 20 minutách promícháme.
  3. Poté papriky přecedíme a marinádu zachytíme do misky.
  4. Na rozehřáté pánvi smažíme 15 minut za občasného míchání, přidáme pepř a sůl.
  5. Na talíře připravíme po dvou plátcích šunky, rozdělíme papriky a přelijeme zachycenou marinádou.