Papriky smažené s česnekem a parmskou šunkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté papriky zbavené semeníku nakrájíme na proužky tlusté 1 cm.
- Proužky paprik vložíme do marinády z limetkové šťávy, česneku, kaparů, rozmarýnu a oleje. Dobře promícháme, překryjeme potravinářskou folií a hodinu marinujeme. Po 20 minutách promícháme.
- Poté papriky přecedíme a marinádu zachytíme do misky.
- Na rozehřáté pánvi smažíme 15 minut za občasného míchání, přidáme pepř a sůl.
- Na talíře připravíme po dvou plátcích šunky, rozdělíme papriky a přelijeme zachycenou marinádou.