Bruschetta a bresaola s celerem

Ingredience


Bresaola - Sušená hovězí šunka 60 g
Celer bulvový 200 g
Česnek 1 stroužek
Chléb celozrnný pšenično-žitný 4 krajíc
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Olivy černé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr krémový 60 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytého celeru odkrojíme nať a měkkou část, okraje nakrájíme na proužky silné 2 cm.
  2. Do mixéru vložíme měkkou část celeru, nať, petrželku, sýr, tymián, sůl, pepř, olej a worcesterovou omáčku. Rozmixujeme dohladka.
  3. Chleba opečeme z obou stran a z jedné potřeme česnekem. Bresaolu nakrájíme na proužky.
  4. Celerovým krémem potřeme chleby na straně potřené česnekem, posypeme nakrájenými olivami a bresaolou a ozdobíme celerovými proužky.