Bruschetta a bresaola s celerem
Ingredience
Bresaola - Sušená hovězí šunka |
60 g |
Celer bulvový |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
4 krajíc |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr krémový |
60 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytého celeru odkrojíme nať a měkkou část, okraje nakrájíme na proužky silné 2 cm.
- Do mixéru vložíme měkkou část celeru, nať, petrželku, sýr, tymián, sůl, pepř, olej a worcesterovou omáčku. Rozmixujeme dohladka.
- Chleba opečeme z obou stran a z jedné potřeme česnekem. Bresaolu nakrájíme na proužky.
- Celerovým krémem potřeme chleby na straně potřené česnekem, posypeme nakrájenými olivami a bresaolou a ozdobíme celerovými proužky.