Zelná polévka
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
15 l |
Máslo čerstvé |
20 g |
Rýže loupaná |
50 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelné listy zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Nahrubo nakrájenou cibuli necháme na másle zpěnit, přidáme zelí a za stálého míchání podusíme. Zalijeme hovězím vývarem a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přimícháme nadrobno nakrájenou slaninu, rýži, dochutíme a necháme vařit, dokud nezměkne rýže.
- Nastrouhaný sýr podáváme zvlášť na talířku s tmavým chlebem.