Italské fazolové chilli
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Fazole Borlotti |
400 g |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Lilek |
275 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nakrájený lilek vložíme do cedníku, posolíme a necháme 20–30 minut okapat, opláchneme a ubrouskem osušíme.
- V rozehřátém kastrolu osmažíme na oleji cibuli doměkka, přidáme žlutou a červenou papriku, lilek a smažíme 2 minuty.
- Přilijeme vývar a rajčata, osolíme, přidáme chilli a vaříme bez pokličky 20 minut za občasného míchání.
- Přidáme cuketu a fazole, přikryjeme a vaříme 5 minut.
- Poté i zelené fazolky a opět přiklopené vaříme 8 minut.