Italské fazolové chilli

Ingredience


Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Fazole Borlotti 400 g
Fazolové lusky zelené 200 g
Lilek 275 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájený lilek vložíme do cedníku, posolíme a necháme 20–30 minut okapat, opláchneme a ubrouskem osušíme.
  2. V rozehřátém kastrolu osmažíme na oleji cibuli doměkka, přidáme žlutou a červenou papriku, lilek a smažíme 2 minuty.
  3. Přilijeme vývar a rajčata, osolíme, přidáme chilli a vaříme bez pokličky 20 minut za občasného míchání.
  4. Přidáme cuketu a fazole, přikryjeme a vaříme 5 minut.
  5. Poté i zelené fazolky a opět přiklopené vaříme 8 minut.