Kuřecí stehýnka po japonsku
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí stehna vykostíme, osolíme a mírně opepříme. Obalíme je v hladké mouce, osmahneme na pánvi na oleji a vyjmeme.
- Do výpeku přidáme cukr, sherry (nebo saké), sójovou omáčku, zázvor a vše krátce povaříme. Vložíme zpět opečená stehýnka a zvolna dusíme doměkka.