Kuřecí stehýnka po japonsku

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kuřecí stehna 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí stehna vykostíme, osolíme a mírně opepříme. Obalíme je v hladké mouce, osmahneme na pánvi na oleji a vyjmeme.
  2. Do výpeku přidáme cukr, sherry (nebo saké), sójovou omáčku, zázvor a vše krátce povaříme. Vložíme zpět opečená stehýnka a zvolna dusíme doměkka.