Šanghajská kachní prsa
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Fíky čerstvé |
60 g |
Kachní prsa |
250 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá, vykostěná kachní prsa osolíme, opečeme na teflonové pánvi dorůžova a nakrájíme na plátky.
- Med svaříme se sójovou omáčkou, mírně osladíme a povaříme spolu s nakrájenými fíky.
- Opečená kachní prsíčka upravíme na talíři na uvařenou rýži a přelijeme fíkovou omáčkou.