Džuveč z králičího masa

Ingredience


Brambory 350 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Králičí maso 500 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 350 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté králičí maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme lžičkou mleté papriky. Maso opečeme na oleji ve větší pánvi.
  2. K opečenému masu přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a krátce podusíme. Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory, česnek utřený se solí a mletou paprikou a nakonec vsypeme nasekanou petrželku. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.