Džuveč z králičího masa
Ingredience
Brambory |
350 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Králičí maso |
500 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
350 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté králičí maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme lžičkou mleté papriky. Maso opečeme na oleji ve větší pánvi.
- K opečenému masu přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a krátce podusíme. Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory, česnek utřený se solí a mletou paprikou a nakonec vsypeme nasekanou petrželku. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.