Pošírovaná štika s olivami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Citrony 1 ks
Libeček 5 g
Nové koření celé 5 ks
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Olivy černé 50 g
Olivy zelené 50 g
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Štika obecná 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kořenovou zeleninu, natě, ocet, citron a koření povaříme, přidáme omyté a osolené porce štiky, uvaříme je doměkka.
  2. Olivy vypeckujeme, nasekáme a spolu s petrželkou podusíme na oleji. Přelijeme přes porce ryby a podáváme.
  3. Vhodnou přílohou je vařená zelenina.