Pošírovaná štika s olivami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Libeček |
5 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Olivy černé |
50 g |
Olivy zelené |
50 g |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Štika obecná |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kořenovou zeleninu, natě, ocet, citron a koření povaříme, přidáme omyté a osolené porce štiky, uvaříme je doměkka.
- Olivy vypeckujeme, nasekáme a spolu s petrželkou podusíme na oleji. Přelijeme přes porce ryby a podáváme.
- Vhodnou přílohou je vařená zelenina.