Kančí kýta na víně s medem
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Kančí kýta |
1500 g |
Kmín drcený |
6 polévková lžíce |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Máta |
1 ks |
Med včelí |
6 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Šafrán |
1 špetka |
Saturejka |
1 ks |
Sůl |
2 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
- Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.
- Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.