Kančí kýta na víně s medem

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Kančí kýta 1500 g
Kmín drcený 6 polévková lžíce
Kmín římský 1 kávová lžička
Máta 1 ks
Med včelí 6 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Oříšky piniové 50 g
Šafrán 1 špetka
Saturejka 1 ks
Sůl 2 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
  2. Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.
  3. Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.