Bramborové ragú s hráškem
Ingredience
Brambory |
2000 g |
Cibule |
3 ks |
Hrášek |
1000 g |
Karotka |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a očištěnou, na kolečka nakrájenou karotku osmahneme v kastrolu na tuku. Přidáme nakrájené brambory, chvíli podusíme a podlijeme horkou vodou.
- Asi 15 minut před koncem dušení vsypeme hrášek, pokrm osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a vše dusíme doměkka.