Papriky se žampionovou směsí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
300 g |
Vývar z hovězích kostí |
200 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
750 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šunku nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a směs podusíme asi 5 minut.
- Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou směsí.
- Ze zakysané smetany, soli, pepře a nasekané petrželky připravíme omáčku.
- Papriky urovnáme do zapékací mísy, přelijeme smetanovou omáčkou a podlijeme vývarem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.