Papriky se žampionovou směsí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 300 g
Vývar z hovězích kostí 200 ml
Zakysaná smetana 200 ml
Žampiony čerstvé 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a směs podusíme asi 5 minut.
  2. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou směsí.
  3. Ze zakysané smetany, soli, pepře a nasekané petrželky připravíme omáčku.
  4. Papriky urovnáme do zapékací mísy, přelijeme smetanovou omáčkou a podlijeme vývarem.
  5. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.