Zeleninové taštičky z listového těsta

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 200 g
Fenykl obecný 1 špetka
Kečup 100 g
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Listové těsto 200 g
Olej rostlinný 50 ml
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na pánvi na oleji. Přidáme fazole, kukuřici, směs osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, přilijeme kečup a vše krátce podusíme.
  2. Listové těsto rozválíme na plát a ten rozdělíme na 4 díly. Na každý díl naneseme podušenou směs a těsto zabalíme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Taštičky pečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.