Zeleninové taštičky z listového těsta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Fenykl obecný |
1 špetka |
Kečup |
100 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Listové těsto |
200 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na pánvi na oleji. Přidáme fazole, kukuřici, směs osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, přilijeme kečup a vše krátce podusíme.
- Listové těsto rozválíme na plát a ten rozdělíme na 4 díly. Na každý díl naneseme podušenou směs a těsto zabalíme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- Taštičky pečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.