Penne se zeleným chřestem a šunkou
Ingredience
Chřest zelený |
400 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Penne |
220 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý chřest oloupeme, uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na šikmé kousky dlouhé asi 5 cm.
- Šunku nakrájíme na nudličky asi 1 cm široké.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme chřest se šunkou, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí.
- Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody s olivovým olejem, slijeme, propláchneme a necháme okapat.
- Těstoviny promícháme s omáčkou a při podávání posypeme hoblinkami parmazánu.