Penne se zeleným chřestem a šunkou

Ingredience


Chřest zelený 400 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Penne 220 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý chřest oloupeme, uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na šikmé kousky dlouhé asi 5 cm.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky asi 1 cm široké.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme chřest se šunkou, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí.
  4. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody s olivovým olejem, slijeme, propláchneme a necháme okapat.
  5. Těstoviny promícháme s omáčkou a při podávání posypeme hoblinkami parmazánu.