Masové kuličky pikantní
Ingredience
Bazalka |
10 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčatová pasta |
1440 ml |
Rýže neloupaná (Natural) |
300 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy dejte mleté maso, česnek, strouhanku, parmazán, petržel, mletou papriku, chilli, pepř, sůl a vejce. Vše řádně promíchejte, nejlépe rukama. Nechte 20 minut rozležet.
- Ze směsi udělejte 12 kuliček, které naskládejte na plech, překryjte a dejte na 20 minut do lednice.
- V hrnci na středním plameni zahřívejte rajčatové pyré s lístky bazalky, solí a pepřem pouze do varu, poté hrnec sundejte z plotny.
- Masové kuličky smažte na rozehřátem oleji 5 minut do zlatohněda.
- Osmažené kuličky přendejte do hrnce k rajčatovému pyré a zvolna vařte 60 minut za občasného míchání.
- Podávejte s rýží.