Pikantní rybí polévka

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Krevety tygří - loupané 24 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika sterilovaná 200 g
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Treska aljašská 400 g
Vývar rybí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety zbavte krunýře, ocas nechte. Krunýře přidejte k rybímu vývaru a vařte 10 minut, poté vyjměte a dejte stranou.
  2. V hrnci osmažte na rozehřátém oleji cibuli, papriku a chilli. Přilijte víno a vařte 3 minuty, přidejte rybí vývar, rozkrájená rajčata a sůl.
  3. Zvolna vařte 20 minut.
  4. Přidejte krevety a ryby, zamíchejte a vařte 6 minut.
  5. Nasypte petržel, dochuťte a podávejte.