Pikantní rybí polévka
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
24 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Paprika sterilovaná |
200 g |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Treska aljašská |
400 g |
Vývar rybí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krevety zbavte krunýře, ocas nechte. Krunýře přidejte k rybímu vývaru a vařte 10 minut, poté vyjměte a dejte stranou.
- V hrnci osmažte na rozehřátém oleji cibuli, papriku a chilli. Přilijte víno a vařte 3 minuty, přidejte rybí vývar, rozkrájená rajčata a sůl.
- Zvolna vařte 20 minut.
- Přidejte krevety a ryby, zamíchejte a vařte 6 minut.
- Nasypte petržel, dochuťte a podávejte.