Těstovinový salát s mangem
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Mango |
1 ks |
Máslo arašídové |
4 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
100 ml |
Nudle čínské vaječné |
250 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vaječné nudle dáme do velké mísy, přelijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 10 bobtnat. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme arašídový olej na dosti vysokou teplotu.
- Přidáme nakrájené šalotky, nadrobno nakrájenou chilli papričku, papriky nakrájené na nudličky a prolisovaný česnek a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty.
- Vaječné nudle scedíme a necháme okapat.
- Do woku dáme okapané nudle a mango nakrájené na nudličky a vše za stálého míchání opékáme zhruba 2 minuty. Potom wok odstavíme.
- Těstovinový salát s mangem rozdělíme do nahřátých talířů nebo
- misek.
- V hrnku nebo misce smícháme arašídovou pomazánku, kokosové mléko
- a rajčatový protlak a směs naneseme lžící na těstvinový salát s
- mangem jako zálivku. Ihned podáváme.