Těstovinový salát s mangem

Ingredience


Česnek 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Mango 1 ks
Máslo arašídové 4 polévková lžíce
Mléko kokosové 100 ml
Nudle čínské vaječné 250 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vaječné nudle dáme do velké mísy, přelijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 10 bobtnat. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme arašídový olej na dosti vysokou teplotu.
  2. Přidáme nakrájené šalotky, nadrobno nakrájenou chilli papričku, papriky nakrájené na nudličky a prolisovaný česnek a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty.
  3. Vaječné nudle scedíme a necháme okapat.
  4. Do woku dáme okapané nudle a mango nakrájené na nudličky a vše za stálého míchání opékáme zhruba 2 minuty. Potom wok odstavíme.
  5. Těstovinový salát s mangem rozdělíme do nahřátých talířů nebo
  6. misek.
  7. V hrnku nebo misce smícháme arašídovou pomazánku, kokosové mléko
  8. a rajčatový protlak a směs naneseme lžící na těstvinový salát s
  9. mangem jako zálivku. Ihned podáváme.