Thajské rybí kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
5 ks |
Citronela |
2 kávová lžička |
Garnátová pasta |
1 kávová lžička |
Kafirové listy |
1 ks |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Koriandr celý |
2 ks |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Bazalka |
15 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kafirové listy |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Mléko kokosové |
125 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Rýže dušená |
92.8 g |
Treska aljašská |
230 g |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr.
- Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu.
- Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi.