Thajské rybí kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 5 ks
Citronela 2 kávová lžička
Garnátová pasta 1 kávová lžička
Kafirové listy 1 ks
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Koriandr celý 2 ks
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Šalotka 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor celý 1 kávová lžička
Bazalka 15 ks
Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kafirové listy 2 ks
Kopr čerstvý 1 ks
Lilek 1 ks
Mléko kokosové 125 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Rýže dušená 92.8 g
Treska aljašská 230 g
Vývar rybí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr.
  2. Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu.
  3. Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi.