Studená makrela s bylinkami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Makrela - filety 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet vinný červený 4 polévková lžíce
Olej olivový 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 špetka
Rohlíky bílé 8 ks
Šalvěj čerstvá 1 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.
  2. Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.