Studená makrela s bylinkami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Makrela - filety |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
8 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.
- Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.