Rýžové nudle s mrkví a kokosovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 ks
Chilli paprička sušená 1 kávová lžička
Cibulka jarní 2 ks
Máslo arašídové 4 polévková lžíce
Mléko kokosové 150 ml
Mrkev kořen 230 g
Nudle široké 280 g
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 100 g
Šalotka 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Široké ploché rýžové nudle dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou tak, aby byly zakryté. Necháme je 10 minut bobtnat.
  2. Ve woku rozehřejeme arašídový olej a přidáme česnek a šalotky. Opékáme je za stálého míchání asi minutu.
  3. Rýžové nudle scedíme a necháme okapat.
  4. Do woku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, okapané nudle a směs opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
  5. Do pokrmu přidáme rozpůlená třešňová rajčata a zamícháme jej.
  6. V misce smícháme drcené chilli papričky, arašídovou pmazánku,
  7. kokosové mléko a rajčatový protlak.
  8. Směs s drcenými chilli papričkami a kokosovým mlékem nalijeme na nudle, promícháme a prohřejeme na mírném ohni. Potom wok odstavíme
  9. Rýžové nudle s fazolkami rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami a ihned podáváme.