Rýžové nudle s mrkví a kokosovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Chilli paprička sušená |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
2 ks |
Máslo arašídové |
4 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
150 ml |
Mrkev kořen |
230 g |
Nudle široké |
280 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
100 g |
Šalotka |
2 ks |




-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Široké ploché rýžové nudle dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou tak, aby byly zakryté. Necháme je 10 minut bobtnat.
- Ve woku rozehřejeme arašídový olej a přidáme česnek a šalotky. Opékáme je za stálého míchání asi minutu.
- Rýžové nudle scedíme a necháme okapat.
- Do woku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, okapané nudle a směs opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
- Do pokrmu přidáme rozpůlená třešňová rajčata a zamícháme jej.
- V misce smícháme drcené chilli papričky, arašídovou pmazánku,
- kokosové mléko a rajčatový protlak.
- Směs s drcenými chilli papričkami a kokosovým mlékem nalijeme na nudle, promícháme a prohřejeme na mírném ohni. Potom wok odstavíme
- Rýžové nudle s fazolkami rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami a ihned podáváme.