Fazolovo-krevetová polévka

Ingredience


Celer - nať 6 ks
Cibule 2 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru vložte 200 g fazolí, přilijte 200 ml zeleninového vývaru a mixujte dohladka.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a celer. Smažte 5 minut do zlatohněda, přisypte rajčata a vařte 5 minut, přilijte vývar, celé fazole, fazolovou směs, pepř, sůl a tymián.
  3. Vařte na mírném ohni 35 minut, přidejte krevety a vařte dalších 5 minut.