Fazolovo-krevetová polévka
Ingredience
Celer - nať |
6 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1400 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mixéru vložte 200 g fazolí, přilijte 200 ml zeleninového vývaru a mixujte dohladka.
- Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a celer. Smažte 5 minut do zlatohněda, přisypte rajčata a vařte 5 minut, přilijte vývar, celé fazole, fazolovou směs, pepř, sůl a tymián.
- Vařte na mírném ohni 35 minut, přidejte krevety a vařte dalších 5 minut.