Sýrové piškoty
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklý tuk utřeme se žloutkem, špetkou soli a muškátového oříšku do pěny. Vmícháme prosátou mouku, jemně nastrouhaný sýr a nakonec tuhý sníh z bílku. Hmotu rozetřeme, na plech vyložený alobalem, do 0,5 cm silné vrstvy a pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 240°C, na střední mřížce. Po upečení piškot vyndáme i s alobalem, necháme vychladnout a nakrájíme na různé tvary. Piškoty rozdělíme do talířů a zalijeme horkou polévkou.