Sýrové piškoty

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Tuk 20 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklý tuk utřeme se žloutkem, špetkou soli a muškátového oříšku do pěny. Vmícháme prosátou mouku, jemně nastrouhaný sýr a nakonec tuhý sníh z bílku. Hmotu rozetřeme, na plech vyložený alobalem, do 0,5 cm silné vrstvy a pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 240°C, na střední mřížce. Po upečení piškot vyndáme i s alobalem, necháme vychladnout a nakrájíme na různé tvary. Piškoty rozdělíme do talířů a zalijeme horkou polévkou.