Rybí kari s cizrnou

Ingredience


Rýže Basmati 500 g
Limetka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cizrna konzervovaná 400 g
Filé z aljašské tresky 750 g
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kari pasta 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Vývar rybí 150 ml
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.
  2. Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme.