Rybí kari s cizrnou
Ingredience
Rýže Basmati |
500 g |
Limetka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Filé z aljašské tresky |
750 g |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar rybí |
150 ml |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.
- Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme.