Treska s cizrnou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová kůra 1 hrst
Cizrna 230 g
Filé z aljašské tresky 1500 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sůl mořská 50 g
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku opláchneme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak posypeme z obou stran mořskou solí, dáme do mělké nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 48 hodin do lednice.
  2. Studenou vodou propláchneme namočenou cizrnu, dáme do velkého hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme podélně rozpůlenou chilli papričku, bobkové listy, celé stroužky česneku, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5-2 hodiny, aby nám cizrna úplně změkla. Pěnu, která během vaření vzniká, odebíráme.
  3. Z lednice si vyndáme tresku, osušíme ji papírovými utěrkami, potřeme olivovým olejem, opepříme a na předehřátém grilu 3-4 minuty grilujeme z každé strany. Gril můžeme nahradit žebrovanou pánví. Cizrnu přelijeme horkým kuřecím vývarem a necháme přejít varem.
  4. Do talířů rozdělíme cizrnu i s vodou, ve které se vařila, navrch upravíme tresku, posypeme směsí petrželky, česneku, citronové kúry, pokapeme olivovým olejem a servírujeme.