Treska s cizrnou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová kůra |
1 hrst |
Cizrna |
230 g |
Filé z aljašské tresky |
1500 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sůl mořská |
50 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tresku opláchneme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak posypeme z obou stran mořskou solí, dáme do mělké nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 48 hodin do lednice.
- Studenou vodou propláchneme namočenou cizrnu, dáme do velkého hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme podélně rozpůlenou chilli papričku, bobkové listy, celé stroužky česneku, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5-2 hodiny, aby nám cizrna úplně změkla. Pěnu, která během vaření vzniká, odebíráme.
- Z lednice si vyndáme tresku, osušíme ji papírovými utěrkami, potřeme olivovým olejem, opepříme a na předehřátém grilu 3-4 minuty grilujeme z každé strany. Gril můžeme nahradit žebrovanou pánví. Cizrnu přelijeme horkým kuřecím vývarem a necháme přejít varem.
- Do talířů rozdělíme cizrnu i s vodou, ve které se vařila, navrch upravíme tresku, posypeme směsí petrželky, česneku, citronové kúry, pokapeme olivovým olejem a servírujeme.