Rýžový salát s lososem a slaninou

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Losos - filety 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Rýže neloupaná (Natural) 120 g
Salát ledový 0.5 ks
Salát Rosso 2 ks
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou divokou rýži uvaříme doměkka, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a opečeme na pánvi.
  2. Slaninu nakrájíme na nudličky, vyškvaříme a necháme na papírové utěrce oschnout.
  3. Do mísy natrháme omytý salát, přidáme nahrubo nakrájený ledový salát, opečenou rýži a vše promícháme. Omytý filet z lososa nakrájíme na kousky, přidáme do mísy a posypeme slaninou.
  4. Z oleje, nadrceného pepře, soli, citronové šťávy a cukru připravíme zálivku a nalijeme ji na salát.
  5. Salát podáváme posypaný hoblinkami parmazánu. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty.