Tvarožníky s vinným šodó
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr vanilka |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
2 dl |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Olej stolní |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, změklým máslem a solí. Zpracujeme těsto.
- Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme tvarožníky po obou stranách.
- Šodó připravíme z bílého vína, vanilkového cukru, žloutku a špetky citronové kůry. Vše šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - nevaříme.