Tvarožníky s vinným šodó

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr vanilka 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 2 dl
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Olej stolní 100 ml
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, změklým máslem a solí. Zpracujeme těsto.
  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme tvarožníky po obou stranách.
  3. Šodó připravíme z bílého vína, vanilkového cukru, žloutku a špetky citronové kůry. Vše šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - nevaříme.