Roštěnky v marinádě
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
250 ml |
Rajčata sušená sterilovaná |
10 ks |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno portské |
100 ml |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 g |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se sušenými rajčaty a nasekaným česnekem osmahneme na oleji. Po vychladnutí vše smícháme s vínem, zeleným pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
- Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme nadrceným pepřem. Roštěnky vložíme do připravené marinády, přelijeme olejem a necháme do druhého dne odležet.
- Potom maso opečeme na pánvi nebo na grilu.