Roštěnky v marinádě

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Nakládaný zelený pepř 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 250 ml
Rajčata sušená sterilovaná 10 ks
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno portské 100 ml
Hovězí roštěnka níz. peč. 800 g
Pepř 4 barev 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se sušenými rajčaty a nasekaným česnekem osmahneme na oleji. Po vychladnutí vše smícháme s vínem, zeleným pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
  2. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme nadrceným pepřem. Roštěnky vložíme do připravené marinády, přelijeme olejem a necháme do druhého dne odležet.
  3. Potom maso opečeme na pánvi nebo na grilu.