Hříbkový salát
Ingredience
Cibule |
6 dkg |
Hříbky čerstvé |
70 dkg |
Ocet kvasný lihový |
0.125 l |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé tvrdší hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do polévkového síta, ponoříme je i se sítem do vařící slabě osolené vody a asi 5 minut povaříme.
- Povařené houby i se sítem vyjmeme, okapané, ale ještě teplé vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme octem, trochou vody a promícháme. Nakonec přidáme nadrbno nakrájenou cibulku a olej, lehce zamícháme a postavíme asi na hodinu do chladu.