Maso z jednoho hrnce

Ingredience


Brambory 500 g
Celer bulvový 1 ks
Cibule 2 ks
Fazolové lusky zelené 150 g
Mrkev kořen 200 g
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 2 špetka
Vepřová plec 1 kg
Vývar z hovězích kostí 1 l
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky a opečeme okořeněné tymiánem a majoránkou na sádle. Najemno nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev a celer) na hranolky, zelí na hrubší kousky přidáme i s fazolovými lusky k masu a vše dusíme. Přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut.
  2. Když je maso již téměř měkké, přidáme vařit brambory, nakrájené na větší kousky, sůl a pórek - a dovaříme.
  3. Před podáváním posypeme čerstvou nasekanou pažitkou a petrželkou.