Maso z jednoho hrnce
Ingredience
Brambory |
500 g |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
2 špetka |
Vepřová plec |
1 kg |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vepřové maso nakrájíme na kostičky a opečeme okořeněné tymiánem a majoránkou na sádle. Najemno nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev a celer) na hranolky, zelí na hrubší kousky přidáme i s fazolovými lusky k masu a vše dusíme. Přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut.
- Když je maso již téměř měkké, přidáme vařit brambory, nakrájené na větší kousky, sůl a pórek - a dovaříme.
- Před podáváním posypeme čerstvou nasekanou pažitkou a petrželkou.