Lehký kulatý koláč

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Cukr vanilka 1 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Mouka polohrubá 130 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve rozehřejeme 30g másla a necháme vychladnout. Rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilku a ve vodní lázni vymícháme při nízké teplotě do pěny. Poté šleháme dokud směs nenabude asi čtyřnásobného objemu. Z vodní lázně vyjmeme a ještě chvíli šleháme. Směs musí být vláčně tekoucí. Vmícháme postupně 120g mouky a rozehřáté máslo.
  2. Troubu předehřejeme na 180C.
  3. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a pečeme 20minut. Po vyjmutí z trouby ihned vyklopíme z formy.