Lehký kulatý koláč
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Cukr vanilka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka polohrubá |
130 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejprve rozehřejeme 30g másla a necháme vychladnout. Rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilku a ve vodní lázni vymícháme při nízké teplotě do pěny. Poté šleháme dokud směs nenabude asi čtyřnásobného objemu. Z vodní lázně vyjmeme a ještě chvíli šleháme. Směs musí být vláčně tekoucí. Vmícháme postupně 120g mouky a rozehřáté máslo.
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a pečeme 20minut. Po vyjmutí z trouby ihned vyklopíme z formy.