Plody moře po španělsku

Ingredience


Brandy peach 125 ml
Česnek 3 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 2 krajíc
Cibule 2 ks
Citrony 2 ks
Humr 500 g
Krevety tygří - loupané 150 g
Mandle 15 g
Mořský ďas 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mušle slávky 250 g
Mušle srdcovky 8 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Olihně 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na lžíci oleje opečeme krajíčky chleba bez kůrky, když jsou křupavé, rozmixujeme nebo je v hmoždíři rozmělníme s 2 stroužky česneku a s mandlemi.
  2. Na jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 10-15 minut opékáme dozlatova cibuli. Můžeme přilít trochu vody, přidáme rajčata a mícháme, dokud se od nich neoddělí olej.
  3. Podélně rozpůlíme humra, odstraníme střívko, žaludek, houbovitě vypadající žábry, rozlámeme klepeta a vybereme z nich maso. Z ocasu také vybereme maso, nakrájíme na kousky a olihně na kroužky.
  4. Osolíme, opepříme a moukou zaprášíme maso z ďasa, tresky a humra. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm zvlášť ryby, krevety, humra, olihně, norské humry, když začnou hnědnout, přendáme je do hrnce. Přidáme srdcovky, slávky, zbylý česnek, petrželku a zahříváme. Přilijeme brandy, zapálíme a když plameny zhasnou, přidáme rajčatovou směs, vodu v takovém množství, aby byly suroviny zakryté, přivedeme k varu a vaříme 3-4 minuty, dokud se slávky a srdcovky neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.
  5. Vmícháme směs z chlebem, sůl, pepř, ještě 5 minut dusíme, rozdělíme na talíře, ozdobíme plátkem citronu a servírujeme.