Kakaové perníčky

Ingredience


Čokoláda hořká 30 g
Cukr moučkový 60 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do perníku 0.5 ks
Máslo čerstvé 60 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jedno vejce, máslo a cukr utřeme do krému, přidáme med, strouhanou čokoládu a kakao.
  2. Mouku smíchanou s práškem do perníku postupně vmícháme do směsi.
  3. Z hladkého těsta vyválíme plát asi půl cm silný.
  4. Vykrajujeme různé tvary perníčků, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C.
  5. Hotové ještě teplé potřeme rozšlehaným vejcem, vychladlé zdobíme bílkovou polevou nebo čokoládou.