Kakaové perníčky
Ingredience
Čokoláda hořká |
30 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do perníku |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jedno vejce, máslo a cukr utřeme do krému, přidáme med, strouhanou čokoládu a kakao.
- Mouku smíchanou s práškem do perníku postupně vmícháme do směsi.
- Z hladkého těsta vyválíme plát asi půl cm silný.
- Vykrajujeme různé tvary perníčků, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C.
- Hotové ještě teplé potřeme rozšlehaným vejcem, vychladlé zdobíme bílkovou polevou nebo čokoládou.