Cuketový salát

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 10 ml
Cuketa 400 g
Jogurt bílý 200 g
Kopr čerstvý 30 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 20 ml
Sůl 0.75 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a na kostičky nakrájené cukety necháme povařit ve slané vodě (1/2 lžička sůl). Uvařené a vystydlé je rozmačkáme vidličkou na kaši.
  2. Z jogurtu, oleje a octa si připravíme směs, kterou dochutíme citrónovou šťávou, utřeným česnekem, solí a nadrobno nasekaným koprem. Připraveným dresinkem přelijeme rozmačkané cukety.
  3. Podáváme dobře vychlazené.