Salát z bílých fazolí
Ingredience
Cibule |
70 g |
Fazole bílé |
300 g |
Feferony |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
20 ml |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Olivy černé |
30 g |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Doměkka uvařené bílé fazole nasypeme do mísy a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, rajčaty a feferonkami. Dobře promícháme.
- Do zeleniny vmícháme směs z nadrobno nakrájených, vařených vajec, olivového oleje a octa. Dle potřeby dosolíme a opět pečlivě promícháme.
- Salát podáváme dobře chlazený. Před servírováním posypeme petrželovou natí a nadrobno pokrájenými, černými olivami.