Salát z bílých fazolí

Ingredience


Cibule 70 g
Fazole bílé 300 g
Feferony 30 g
Ocet kvasný lihový 20 ml
Olej olivový extra panenský 100 ml
Olivy černé 30 g
Petržel - nať 10 g
Rajčata 80 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Doměkka uvařené bílé fazole nasypeme do mísy a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, rajčaty a feferonkami. Dobře promícháme.
  2. Do zeleniny vmícháme směs z nadrobno nakrájených, vařených vajec, olivového oleje a octa. Dle potřeby dosolíme a opět pečlivě promícháme.
  3. Salát podáváme dobře chlazený. Před servírováním posypeme petrželovou natí a nadrobno pokrájenými, černými olivami.