Polévka z mletého masa a jogurtu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
70 g |
Jogurt bílý |
300 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
250 g |
Máta |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Nudle vaječné |
60 g |
Paprika mletá sladká |
6 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a přidáme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu, dobře zamícháme a přivedeme k varu.
- Než se polévka začne vařit, připravíme si mleté maso, které smícháme s nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. Z masa tvarujeme kuličky velikosti lískových oříšků, které obalíme v mouce.
- Masové kuličky přidáme do vařícího se vývaru společně s nudlemi a povaříme 10 minut.
- Do odstavené polévky vmícháme jogurt s utřeným česnekem, posypeme nasekanou mátou a přelijeme paprikou zpěněnou na másle.