Polévka z mletého masa a jogurtu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 70 g
Jogurt bílý 300 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Maso mleté - mix 250 g
Máta 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Nudle vaječné 60 g
Paprika mletá sladká 6 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 10 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a přidáme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu, dobře zamícháme a přivedeme k varu.
  2. Než se polévka začne vařit, připravíme si mleté maso, které smícháme s nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. Z masa tvarujeme kuličky velikosti lískových oříšků, které obalíme v mouce.
  3. Masové kuličky přidáme do vařícího se vývaru společně s nudlemi a povaříme 10 minut.
  4. Do odstavené polévky vmícháme jogurt s utřeným česnekem, posypeme nasekanou mátou a přelijeme paprikou zpěněnou na másle.