Zeleninová polévka
Ingredience
Brambory |
250 g |
Celer bulvový |
200 g |
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
1.4 l |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zeleninu dobře očistíme a pokrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem a vaříme až do změknutí.
- Žloutek smícháme s moukou, olejem a mlékem. Vzniklou směs vmícháme do polévky a vaříme 10 minut. Polévku osolíme a servírujeme posypanou nakrájenou petrželkou.