Zeleninová polévka

Ingredience


Brambory 250 g
Celer bulvový 200 g
Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 1.4 l
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 60 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Petržel - nať 10 g
Pórek 200 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu dobře očistíme a pokrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem a vaříme až do změknutí.
  2. Žloutek smícháme s moukou, olejem a mlékem. Vzniklou směs vmícháme do polévky a vaříme 10 minut. Polévku osolíme a servírujeme posypanou nakrájenou petrželkou.