Polévka z topinamburů
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Džus pomerančový |
300 ml |
Jogurt bílý |
230 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Topinambury |
900 g |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si na kostičky nakrájené topinambury, mrkev a cibuli. Prolisujeme česnek. Vše pak restujeme na rostlinném oleji za stálého míchání ve velkém hrnci asi 5 minut.
- K takto připravenému základu přidáme pomerančový džus a předem uvařený zeleninový vývar, můžeme použít i hotový z kostky.
- Na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne, asi 20 minut.
- Poté už jen rozmixujeme.
- Před podáváním opatrně vmícháme bílý jogurt, nejlépe řeckého typu, osolíme a opepříme.