Polévka z topinamburů

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Džus pomerančový 300 ml
Jogurt bílý 230 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Topinambury 900 g
Vývar zeleninový 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si na kostičky nakrájené topinambury, mrkev a cibuli. Prolisujeme česnek. Vše pak restujeme na rostlinném oleji za stálého míchání ve velkém hrnci asi 5 minut.
  2. K takto připravenému základu přidáme pomerančový džus a předem uvařený zeleninový vývar, můžeme použít i hotový z kostky.
  3. Na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne, asi 20 minut.
  4. Poté už jen rozmixujeme.
  5. Před podáváním opatrně vmícháme bílý jogurt, nejlépe řeckého typu, osolíme a opepříme.