Bábovka s rumem a vodou z pomerančových květů

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Droždí 15 g
Máslo čerstvé 130 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka polohrubá 510 g
Sůl 1 kávová lžička
Tresť vanilková 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Voda z pomerančových květů 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve rozehřejeme 120g másla.
  2. Poté utřeme 4 vejce s cukrem. Přidáme máslo, mléko, vodu z pomerančových květů, rum, sůl a vanilkovou esenci. Vše důkladně promícháme.
  3. Potom přidáme kvasnice rozmíchané s trochou vlažné vody. Postupně po lžících přidáme 500g mouky. Zlehka mícháme dokud nevznikne husté těsto. Zaprášíme zbytkem mouky, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 3hodiny odpočívat.
  4. Zpracujeme těsto, rozválíme, rozložíme do bábovkové formy a necháme 2hodiny kynout.
  5. Troubu předehřejeme na 180C.
  6. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25minut.