Bábovka s rumem a vodou z pomerančových květů
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Droždí |
15 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
510 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tresť vanilková |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda z pomerančových květů |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejprve rozehřejeme 120g másla.
- Poté utřeme 4 vejce s cukrem. Přidáme máslo, mléko, vodu z pomerančových květů, rum, sůl a vanilkovou esenci. Vše důkladně promícháme.
- Potom přidáme kvasnice rozmíchané s trochou vlažné vody. Postupně po lžících přidáme 500g mouky. Zlehka mícháme dokud nevznikne husté těsto. Zaprášíme zbytkem mouky, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 3hodiny odpočívat.
- Zpracujeme těsto, rozválíme, rozložíme do bábovkové formy a necháme 2hodiny kynout.
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25minut.