Cibulačka s hovězím masem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb konzumní |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Houby sušené |
1 hrst |
Hovězí maso přední |
100 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Polévkové koření |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté hovězí maso vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.
- Do vývaru přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, očištěnou kořenovou zeleninu, nakrájené, podušené houby a oloupaný česnek. Vše uvaříme doměkka a potom přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme kmínem. Do polévky zašleháme celá vejce a necháme je srazit. Dochutíme polévkovým kořením a podle chuti osolíme.
- Nakonec do polévky přidáme uvařené maso nakrájené na kousky a nasekanou petrželku.
- Do každé porce vložíme na kostičky nakrájený, nasucho osmažený chléb.