Cibulačka s hovězím masem

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb konzumní 100 g
Cibule 2 ks
Houby sušené 1 hrst
Hovězí maso přední 100 g
Kmín celý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Polévkové koření 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hovězí maso vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.
  2. Do vývaru přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, očištěnou kořenovou zeleninu, nakrájené, podušené houby a oloupaný česnek. Vše uvaříme doměkka a potom přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme kmínem. Do polévky zašleháme celá vejce a necháme je srazit. Dochutíme polévkovým kořením a podle chuti osolíme.
  3. Nakonec do polévky přidáme uvařené maso nakrájené na kousky a nasekanou petrželku.
  4. Do každé porce vložíme na kostičky nakrájený, nasucho osmažený chléb.