Sázená vejce na špenátu
Ingredience
Baby špenát |
500 g |
Cibule |
70 g |
Hovězí vývar základní |
50 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
40 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Špenát dobře omyjeme a natrháme na menší kousky. Ty potom za častého míchání podusíme v hrnci. Změklé listy utřeme na prkénku širším nožem do jemné pasty.
- Pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém másle, přidáme pastu ze špenátu a masový vývar. Nezapomínáme stále míchat, aby se špenát nepřipálil.
- Hotový špenát servírujeme na menší talířky.
- Poté si usmažíme na rozehřátém tuku vajíčka tak, aby bílek byl tuhé konzistence, žloutek mírně tekutý.
- Usmažená vajíčka klademe na připravený špenát. Dosolíme a dopepříme dle libosti.