Sázená vejce na špenátu

Ingredience


Baby špenát 500 g
Cibule 70 g
Hovězí vývar základní 50 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 40 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát dobře omyjeme a natrháme na menší kousky. Ty potom za častého míchání podusíme v hrnci. Změklé listy utřeme na prkénku širším nožem do jemné pasty.
  2. Pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém másle, přidáme pastu ze špenátu a masový vývar. Nezapomínáme stále míchat, aby se špenát nepřipálil.
  3. Hotový špenát servírujeme na menší talířky.
  4. Poté si usmažíme na rozehřátém tuku vajíčka tak, aby bílek byl tuhé konzistence, žloutek mírně tekutý.
  5. Usmažená vajíčka klademe na připravený špenát. Dosolíme a dopepříme dle libosti.