Hovězí carpaccio
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
120 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Mandle plátky |
25 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
60 g |
Salát Lollo Biondo |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře.
- Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte.
- Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice.
- V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte.
- Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte.
- Salát pokapejte citronovým dresinkem.
- Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte.