Hovězí carpaccio

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 120 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Mandle plátky 25 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 60 g
Salát Lollo Biondo 60 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře.
  2. Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte.
  3. Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice.
  4. V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte.
  5. Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte.
  6. Salát pokapejte citronovým dresinkem.
  7. Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte.