Berek s mletým masem

Ingredience


Cibule 80 g
Jogurt bílý 200 ml
Kypřicí prášek do pečiva 12 g
Maso mleté - mix 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Paprika červená 60 g
Petržel - nať 10 g
Rajčata 60 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 20 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout.
  2. Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven.
  3. Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut.