Berek s mletým masem
Ingredience
Cibule |
80 g |
Jogurt bílý |
200 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
12 g |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Paprika červená |
60 g |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
20 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout.
- Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven.
- Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut.