Kuřecí polévka s citronem

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Cibulka jarní 8 ks
Citrony 3 ks
Kuřecí prsa 250 g
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozehřejeme v hrnci. Přidáme zeleninu a kuřecí maso. Na mírném ohni dusíme 8 minut.
  2. Z citronů okrájíme tenkou vrstvu kůry a povaříme ji 3 minuty ve vodě. Oloupané citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu.
  3. Citronovou kůru a vymačkanou šťavu přidáme do hrnce společně se zeleninou a masem, přilijeme kuřecí vývar.
  4. Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Polévku ohřejeme a dochutíme, postupně do ní vmícháme smetanu. Nevaříme polévku znovu.
  5. Hotovou polévku nalijeme do talířů, nebo do polévkové mísy a dochutíme plátky citronu s petrželkou.