Kuřecí polévka s citronem
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Citrony |
3 ks |
Kuřecí prsa |
250 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozehřejeme v hrnci. Přidáme zeleninu a kuřecí maso. Na mírném ohni dusíme 8 minut.
- Z citronů okrájíme tenkou vrstvu kůry a povaříme ji 3 minuty ve vodě. Oloupané citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu.
- Citronovou kůru a vymačkanou šťavu přidáme do hrnce společně se zeleninou a masem, přilijeme kuřecí vývar.
- Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Polévku ohřejeme a dochutíme, postupně do ní vmícháme smetanu. Nevaříme polévku znovu.
- Hotovou polévku nalijeme do talířů, nebo do polévkové mísy a dochutíme plátky citronu s petrželkou.