Toasty s krevetami a sezamem
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Chléb toastový |
4 plátek |
Krevety tygří - loupané |
220 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka Shoyu |
200 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z krajíčků toastového chleba můžeme odstranit kůrky, krajíčky pak rozložíme na pracovní desku.
- Uvařené vyloupané krevety, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, sezamový olej a vejce rozmixujeme na hladkou hmotu.
- Vzniklou pomazánkou potřeme krajíčky toastového chleba, na krevetovou pomazánku nasypeme sezamová semínka, potom je vtlačíme
- do pomazánky.
- Každý krajíček rozkrojíme na 2 trojúhelníky a každý trojúhelník ještě rozpůlíme.
- Ve woku rozehřejeme olej a toasty smažíme 4-5 minut dozlatova namazanou stranou navrch.
- Osmažené toasty vybereme z woku a odložíme na vrstvu papírových utěrek, aby se z nich odstranil nadbytečný tuk.
- Toasty podáváme teplé, doplněné sladkou chilli omáčkou k namáčení.