Toasty s krevetami a sezamem

Ingredience


Česnek 2 ks
Chléb toastový 4 plátek
Krevety tygří - loupané 220 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka Shoyu 200 ml
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Sezam - semena 25 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z krajíčků toastového chleba můžeme odstranit kůrky, krajíčky pak rozložíme na pracovní desku.
  2. Uvařené vyloupané krevety, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, sezamový olej a vejce rozmixujeme na hladkou hmotu.
  3. Vzniklou pomazánkou potřeme krajíčky toastového chleba, na krevetovou pomazánku nasypeme sezamová semínka, potom je vtlačíme
  4. do pomazánky.
  5. Každý krajíček rozkrojíme na 2 trojúhelníky a každý trojúhelník ještě rozpůlíme.
  6. Ve woku rozehřejeme olej a toasty smažíme 4-5 minut dozlatova namazanou stranou navrch.
  7. Osmažené toasty vybereme z woku a odložíme na vrstvu papírových utěrek, aby se z nich odstranil nadbytečný tuk.
  8. Toasty podáváme teplé, doplněné sladkou chilli omáčkou k namáčení.